Рефрактометр для пива, браги та соків (0 - 32 % Brix, питома густина 1.000 - 1.120 SG wort) WALCOM REF 103B
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Спеціалізований рефрактометр для пивоваріння з двома шкалами: Brix та SG Wort (питома густина).
За допомогою цього оптичного приладу ви можете визначити щільність пивного сусла та вміст цукру в ньому.
Також рефрактометр REF 103B буде корисним при вимірюванні вмісту цукру у фруктових соках та при виготовленні виноградного чи плодово-ягідного вина.
- Діапазон: від 0 до 32 % Brix, від 1.000 до 1.120 SG Wort (питома густина)
- Мінімальна шкала: 0,2 %
- Точність: ±0,2 %
- Автоматична компенсація температури: 10 °С до 30 °С
Brix (Брікс), або Balling (Боллінг) - американська одиниця вимірювання вмісту цукру у винограді, що приблизно відповідає подвоєній цифрі потенційного вмісту алкоголю, за умови, що весь цукор зброджений.
19,3 Брікса еквівалентні 10 % спирту.
Число Brix - це значення показника коефіцієнта заломлення, що відповідає концентрації сахарози у водному розчині, причому 1 одиниця Brix відповідає 1 граму сахарози в 100 г розчину при 20 °С.
Питома вага (ПГ) — це міра відносної щільності одного матеріалу порівняно з іншим. Для пивоваріння еталонним матеріалом є вода, тому питома вага сусла або пива — це просто щільність рідини, поділена на густину води. Це призводить до безрозмірного числа, яке за умовами пивоваріння зазвичай вказується до трьох знаків після коми. Наприклад, чиста вода матиме питому вагу 1000, тоді як неферментоване сусло ("зелене пиво") може мати питому вагу 1,048. Готове пиво зазвичай має питому вагу в діапазоні 1,005-1,015. Зауважимо, що наявність спиртів у суслі після зброджування пива вносить доволі значну похибку у показання оптичного рефрактометра. Відповідно, для вимірювання кінцевої густини сусла краще виокристовувати аремометр.