Експрес-тест на нітрати в продуктах харчування і воді YOCHEM (2 тести в упаковці)
Доставка
Оплата
Характеристики
Опис
Експрес-тест на нітрати YOCHEM – сучасний аналіз, адаптований під домашнє використання. Тест простий у застосуванні, швидкий та не потребує професійних навичок під час використання.
Комплектація товару:
1. Два одноразових селективних паперових аналізатори на нітрати.
2. Інструкція з використання.
Тест застосовується для самостійного визначення рівня нітратів у продуктах харчування та воді:
- рідинні зразки (питна вода, ґрунтова вода, мінеральна вода);
- рослинні зразки (фрукти й овочі);
- м’ясні продукти (курятина, телятина, свинина).
Відеоінструкція з використання експрес-тесту на вміст нітратів YOCHEM
Звідки у продуктах харчування з’являються нітрати
Овочі та фрукти – невід’ємні складники раціону людей. Щодня їх споживають у величезних кількостях. Щоб забезпечити споживача необхідним обсягом продукції, аграрії використовують добрива. Найпоширенішими є азотні добрива. Вони значно прискорюють ріст рослин, але, на жаль, ще й накопичуються у продуктах.
Чому потрібно перевіряти вміст нітратів у продуктах харчування
Надлишковий вміст нітратів у людському організмі призводить до порушення обміну речовин, негативно діє на імунну й центральну нервову систему, серце, нирки і печінку. Особливо вразливі до токсичної дії нітратів та нітритів діти, вагітні жінки і люди з хронічними захворюваннями органів кровотворення, нервової та серцево-судинної системи і системи дихання.
Який рівень нітратів безпечний для здоров’я людини
Безпечна доза нітратів для дорослої людини становить 5 мг на 1 кг маси тіла. Безпечна доза нітратів для підлітків – 50 мг на день, а для новонароджених норма взагалі мізерна – 10 мг.
Гранично допустимі концентрації нітратів у продуктах харчування:
Фрукти | Овочі | ||
Абрикос | 60 | Баклажан | 300 |
Авокадо | 30 | Гриб | 40 |
Ананас | 30 | Кабачок | 400 |
Банан | 200 | Картопля | 250 |
Виноград | 60 | Кукурудза | 30 |
Груша | 60 | Морква | 400 |
Гуава | 30 | Огірок | 400 |
Диня | 90 | Помідор | 300 |
Кавун | 60 | Солодкий перець | 250 |
Ківі | 60 | Спаржа | 30 |
Кокос | 30 | Диня | 400 |
Манго | 30 | Часник | 70 |
Нектарин | 60 | Цибуля зелена | 600 |
Папайя | 30 | Цибуля ріпчаста | 80 |
Полуниця | 100 | ||
Персик | 60 | Інші продукти | |
Слива | 30 | Свинина, телятина | 200 |
Хурма | 60 | Риба | 200 |
Цитрус | 30 | Курятина | 200 |
Черешня | 50 | Питна вода | 50 |
Яблуко | 60 | Інші напої | 50 |
Як зменшити рівень вмісту нітратів у фруктах та овочах
Спосіб 1. Нітрати добре розчинні у воді, причому їх розчинність зростає при підвищенні температури. Тому вимочування і виварювання продуктів є ефективним. Наприклад, за 1 годину вимочування можна знизити вміст нітратів на 5…25 %.
Спосіб 2. Первинна обробка рослинних продуктів – видалення зовнішніх зелених листів капусти, товстих черенів листя, коренів моркви, обрізання кінців огірка – дають змогу знизити вміст нітратів на 20…30 %.
Спосіб 3. Маринування продуктів дає змогу видаляти нітрати до 40 %, зберігаючи при цьому до 85 % вітамінів.
Спосіб 4. Квашення продуктів знижує вміст нітратів на 30 %, оскільки нітрати переходять у розсіл.
Спосіб 5. Виготовлення соків і сушка фруктів теж дають змогу знизити рівень нітратів.
Основні характеристики | |
---|---|
Виробник | YOCHEM |
Країна виробник | Україна |